Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
ETSO'da otomotiv gündemi
ETSO'da otomotiv gündemi
2025 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması verileri açıklandı
2025 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması verileri açıklandı
Erzincan yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı
Erzincan yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı
Emniyet Müdürlüğü üniversitelileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü üniversitelileri bilgilendirdi
'Sosyal Medyanın Gençler Üzerindeki Etkileri' ele alındı
'Sosyal Medyanın Gençler Üzerindeki Etkileri' ele alındı
HABERLER>EĞİTİM
3 Mart 2022 Perşembe - 14:25

Erzurum 3. sırada yer aldı

Erzurum, TÜBİTAK’ın düzenlediği hem Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması hem de Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması başvurularında bölgede 1, Türkiye'de ise 3. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Erzurum 3. sırada yer aldı

Erzurum, TÜBİTAK’ın düzenlediği hem Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması hem de Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması başvurularında bölgede 1, Türkiye'de ise 3. olarak büyük bir başarıya imza attı.
53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Türkiye geneli 25 bin 095 başvurudan 1796'sı Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan yapıldı. Erzurum'dan bu yarışmaya 2019'da 598, 2020'de 606, 2021'de 1088, 2022'de ise 1796 başvuru oldu. Böylelikle Erzurum proje başvuru sayısını bir önceki yıla göre yüzde 61 artırmış oldu.
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması; Türkiye geneli 12 bölgede gerçekleştirilen ve lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenleniyor.
Öte yandan, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Türkiye geneli 23 bin 968 başvurudan 1110’u Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan yapıldı. Erzurum'dan bu yarışmaya 2018'de 86, 2019’da 96, 2020'de 688, 2021'de 660, 2022’de ise 1110 başvuru oldu. Böylelikle Erzurum proje başvuru sayısını bir önceki yıla göre yüzde 68 artırmış oldu.
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, "Bu sürece emek veren öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, ilçe yöneticilerimize, ARGE birimimize ve en önemlisi sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Gönülden tebrik ediyorum. Hedefimiz eğitimde her alanda ilk 10'da olabilmek. Bu yarışmaların temel amacı, gençlerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Bölge Finali 14-17 Mart 2022 tarihleri arasında Erzurum'da, Türkiye Final Yarışmaları ise 23-26 Mayıs 2022 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından belirlenen ilde yapılacağı TÜBİTAK tarafından ilan edildi. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ise Bölge Finali 28-31 Mart 2022 tarihleri arasında Erzurum'da, Türkiye Final Yarışmaları ise 06-10 Haziran 2022 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından belirlenen ilde düzenleneceği belirtildi.

 
Aşkale’de milli coşku
 
Annelerin evlat nöbetine destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal Bilimler Liseleri için yeni yaklaşım
Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında sosyal ...
Erzurum’da ‘Özel Çocuklara Özel Materyaller’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde ...
ATAUNİ’de dönüşüm gündemi
Atatürk üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Laboratuvarları yeniden tasarlandı
 
Göğebakan Rektör yardımcılığına atandı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın ikinci kez rektörlük ...
Büyükşehir İle ATAUNİ arasında iş birliği protokolü
Kurumlar arası iş birliklerine örnek teşkil edebilecek birçok projeye ...
ATAUNİ’de bilimsel yayın istişaresi
Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi evrensel bilimde ön sıralarda yer alan, ...
 
Mandal, ETÜ İnovasyon Merkezlerine konuk oldu
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin de paydaşı olduğu Kış Bilim Festivalini ...
Atatürk üniversitesinde TÜBİTAK gündemi
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Atatürk Üniversitesinin konuğu oldu.
Çomaklı ATAUNİ projelerini paylaştı
Atatürk Üniversitesinin de paydaşları arasında yer aldığı, Erzurum Büyükşehir ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunlu Ayaklar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri